Friday, August 10, 2012

Himalaya

Здравейте!
Надявам се, че летните жеги не са ви изтощили до краен предел. :)
Днешната публикация ще бъде свързана с нашумялата във форумното пространство марка Himalaya.
Напоследък имам доста свободно време и висенето и четенето на най-различни неща е приоритет в ежедневието ми. Няколко дни, може би седмица, имах чувството, че когато и да отворя форума, където пиша много често, навсякъде виждах името Himalaya. Няма нищо лошо, разбира се. Просто  усещах, че надписът ме бие по челото и ме предизвиква да купя нещо на въпросната фирма.:D
Речено-сторено. Веднага се изстрелях до най-близкото Лили, но там ударих на камък - във въпросните дрогерии(или поне тази, която аз посещавам) имаше всичко друго, но не и продукт, който да крещи:"Купи ме!".
Реших, че в кварталната аптека ще има по-голям асортимент и не обърках. Имаше доста продукти за лице на марката(в сравнение с Лили) и в този ред на мисли трябва да отбележа, че откарах сигурно 20мин. в избор.
Най-накрая се спрях на скраба за лице с орех:



Както казах по-горе - дълго се колебаех какво точно да избера. Най-накрая стигнах пред дилема - маска за мазна кожа(с мазна кожа съм) или скраб. Избрах скрабът, защото бях привлечена от апетитното "орех", което е изписано на опаковката.

От снимките се вижда, че продуктът се предлага в тубичка и има съдържание от около 75мл., което за мен е абсолютно достатъчно, защото от досегашните ползвания останах с впечатление, че е доста икономичен.

Нека да пристъпим към съществената част, а именно консистенция, аромат и ефект:

Кремообразна консистенция с множество абразивни частички.
Както всеки скраб за лице, така и този се прилага по стандартната схема, т.е. нищо различно от лек масаж на лицето с продукта и обилно изплакване. Това, което може би бих могла да отнеса към минус, за когото не знам дали аз съм виновна, или частичките:D, е, че в един момент започнах да усещам лек дискомфорт(тук, отваряйки скоба, искам да кажа, че се унасям и понякога прекалявам с масажирането). При вас може и да не е така, заради това минусът е условен.


За аромат не мога да гарантирам. Много зле описвам мирисите и тук няма да направя изключение. Определено не ми миришеше на орех, а на някаква друга ядка, а може би комплекс от ядки:D. Важното в случая е, че няма гаден, химична нотка, а приятен, ненатрапчив и нежен аромат.

Ефектът за мен е невероятен. Ползвала съм достатъчно скрабове за лице, при които или лицето ми е почервенявало, или съм усещала в пъти по-голям дискомфорт от описания по-горе, или се е налагало да слагам един тон хидратиращ крем. При този продукт няма нито едно от неприятните неща, които съм изпитала с другите. След обилното изплакване с вода, очаквах, че кожата ми ще ме моли за хидратация, но уви - това не стана за мое абсолютно щастие. Лицето ми стана гладко, меко, ухаещо на ядка/и(тук искам да отбележа, че доста дълго се усещаше лекият мирис). Чувствах го наистина почистено.

Понеже усилено се заговори за съставките на продуктите, снимах в близък план гърба на скраба:

Забравих да спомена цената - невероятна за това качество, чак не мога да повярвам - 4,09лв., като това може да варира, в зависимост от мястото, от което пазарувате.


За себе си съм убедена, че това няма да е последната ми покупка на Himalaya, напротив - още утре отивам на лов за нещо друго, което, надявам се, да е също толкова добро, колкото това.

Моля, ако имате някакви отзиви за други продукти на марката, да ги споделите в коментарите, а аз обещавам, че ще напиша по-продължителните си впечатления от ексфолианта в някоя от идните публикации.

Дано постът ви е бил полезен!
Юлето
Clear EmoticonsClear EmoticonsClear Emoticons

10 comments:

  1. Mило и аз ще го грабна този скрабец :D
    Мисля да тествам и околоочния + измивната пяна като за начало ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще чакам да споделиш отзиви! :*

      Delete
  2. Тъкмо го поръчах в една аптека, заедно с ексфолианта с нийм... Само че на сайта им пише, че опаковката е 150мл, а твоя е 75мл - да не би да го има в различни разфасовки? Няма значение де, важното е да се докопам до него :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямам представа в какви разфасовки го има. Ще погледна. :)
      Чакам отзиви и от теб! :)

      Delete
  3. Звучи много интересно :)
    бих го пробвала, но след като някои от скрабовете ми свърши.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако искаш, веднага давам количество за проба. ;)

      Delete
    2. Ще се възползвам (hug)

      Delete
    3. Чакам да се върнеш от морето за една среща! :)

      Delete
  4. Доста добре звучи,бих пробвала и аз някой продукт след като моя попривърши,но аз по-скоро бих си взела маската.

    ReplyDelete

Thank you for all of your comments! :)
Don`t spam please!