Monday, August 20, 2012

Neem

Здравейте!
Мина доста време от последния ми пост, но нещата се стекоха малко странно и непредвидено при мен.
Днес ще ви запозная със скраба за лице на Himalaya. Обещах в предната публикация, че ще купя още нещо на марката, за да затвърдя/отрека положителното си мнение. Е, със сигурност го затвърдих.
Himalaya има доста продукти с нийм (вечнозелено, индийско растение). Лично аз до този момент не съм попадала на други такива, съдържащи този представител на флората, което допълнително погъделичка любопитството ми. Обещавам, че в скоро време ще прочета допълнително за него, и ако ви е интересно, ще ви информирам.
Нека преминем към съществената част на публикацията, а именно запознаването с продукта:


С риск леко да се повторя - продуктът отново идва в тубичка със съдържание от 75мл. и отново е супер икономичен.

Консистенцията му е малко по-странна от предния. Някак по-гъста и по-трудно разнасяща се върху лицето, но за мен това не е минус, а просто факт :D. Съдържа сини и кафеникави абразивни частички, които са доста по-щадящи към кожата. Тук държа да отбележа разликата между двата - този е за ежеседмична употреба, а другият за две или три ползвания седмично.

Не спазвам много инструкциите, написани на етикетите - редувам двата продукта - един ден скрабa с орех, а друг - с нийм. Знам, че това е основна грешка, но ефектът върху кожата ми е невероятен. Със сигурност обаче ще си взема бележка и ще започна да спазвам написаното, защото много хубаво не е на хубаво:D.

Аромат - тук, за съжаление, не съм очарована. Когато бях малка, баба ми имаше парфюм, който миришеше по почти същия начин, мирис, който ненавиждам и до ден днешен. Не забравяйте, че различните носове обичат различни миризми, така че не съм голям критерий. Като плюс относно аромата отчитам това, че не е много траен върху кожата. Усещам го само когато масажирам лицето със скраба.
Ефектът е невероятен за моята мазна кожа. Скрабът с нийм обещава, че ще предотврати появата на акне. Не знам дали го прави, в дългосрочен план ще разбера. Използвах скраба точно когато имах две-три упорити пъпки. Забелязах, че за отрицателно време "завяхнаха"(използвам скраба успоредно с тоник на Балеа против черни точки и акне, но за него друг път). Да се надявам, че в бъдеще няма да бъда разочарована. Изобщо не пресушава, напротив - оставя кожата гладка, мека, почистена. Усещам я свежа. 

Цената отново беше 4,09лв. Разбира се, възможни са вариации.

Горещо препоръчвам на хората с мазна кожа да вземат този продукт, ако нямат нещо почистващо.

Забравих да споделя, че една от любимите ми блогърки е направила едно страхотно ревю на пяната с нийм.

Надявам се публикацията да е била полезна за вас!
Юлето
Clear EmoticonsClear EmoticonsClear Emoticons

8 comments:

  1. Последно време чета само хубави неща за Himalaya. Срамота е, че още не съм ги тествала! Благодаря за ревюто!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще чакам ревю и при теб!
      Благодаря! :)

      Delete
  2. Нийм-ът служи точно против акне, надявам се, че и при теб ще има този ефект.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз на това се надявам. Дано в дългосрочен план също е ОК.
      Благодаря! :)

      Delete
  3. Много се радвам, че си намерила своите продукти в серията, а и че моето ревю ти е било полезно :))

    ReplyDelete
  4. +1 глас за този скраб от мен! Наистина страхотен продукт и към описанията ти само искам да добавя, че не суши и не драска даже чувствителна кожа, съдейки по моя опит :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, така е!
      Благодаря за подсещането и коментара! :)))

      Delete

Thank you for all of your comments! :)
Don`t spam please!